Onderstaand een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQ). Uitgebreide informatie vind je op deze website.

Paardrijlessen

 • Hoe oud moeten kinderen zijn om rijlessen te mogen volgen?
  De minimale leeftijd is 7 jaar.
 • Wat kost paardrijles bij jullie?
  Proefles (30 minuten) voor de beginnende ruiter (kinderen < 18 jaar) € 17,50
  10-ritten kaart kinderen < 18 jr € 137,50
  10-ritten kaart volwassenen € 172,50
 • Ik wil een proefles boeken voor mijn kind. Hoe werkt dit?
  Neem contact met ons op via 06-22394595. We kijken dan naar een geschikte datum en tijd. Een proefles duurt 30 minuten en kost € 15,00. Na 4 proeflessen dien je een 10-ritten kaart aan te schaffen.
 • Kan ik me aanmelden voor springles als ik niet bij jullie manege rijd?
  Springlessen worden aan onze eigen lesklanten én aan mensen met een eigen paard of pony gegeven. Volg je geen les bij ons, dan is het dus niet mogelijk springles te volgen tenzij je een eigen paard of pony meebrengt.

Buitenritten

 • Waar moet ik rekening mee houden als ik een buitenrit wil maken?
  Je vindt hier de voorwaarden voor onze buitenritten. Lees deze vooraf zorgvuldig door!
 • Waarom moet ik een half uur voor de buitenrit aanwezig zijn?
  Wij vinden het belangrijk dat je zelf je paard borstelt en opzadelt, zodat jullie voordat je gaat rijden met elkaar kennismaken.
 • Waarom moet ik op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn?
  Buitenritten worden vaak in de ochtend gepland. Dit betekent dat de paarden die op buitenrit gaan op stal blijven. De andere paarden mogen dan wel naar de wei. Dit moment stemmen we af op het tijdstip van de buitenrit. Wanneer je te laat komt, moeten de paarden die met de buitenrit meegaan langer wachten op stal. Hier worden ze erg onrustig van.
 • Hoe lang van tevoren moet ik reserveren?
  Reserveer minimaal 2 weken van tevoren voor weekenden en vakanties.
 • Waarom moet ik vooraf betalen?
  Door betaling van dit reserveringsbedrag weten wij zeker dat je komt en kunnen we de belasting van onze paarden gedurende de week goed inplannen.
 • Ik ben verhinderd op de gereserveerde datum. Wat moet ik doen?
  Onverhoopt verhinderd? Geef dit dan minimaal 48 uur van tevoren door. De buitenrit kan dan kosteloos verzet worden. Het reserveringsbedrag wordt niet naar je teruggeboekt, maar blijft staan voor je nieuwe datum.
 • Wat gebeurt er bij annulering van de buitenrit minder dan 48 uur van tevoren?
  In verband met de planning van onze paarden vindt er bij annulering minder dan 48 uur van tevoren geen restitutie van het reserveringsbedrag plaats en blijft dit bedrag ook niet staan voor een toekomstige buitenrit. Situaties van overmacht vormen hier uiteraard een uitzondering op.
 • Hoe kan ik betalen?
  Na je reservering ontvang je van ons een betaalverzoek voor het totaalbedrag. Dit moet binnen 2 werkdagen na ontvangst van ons betaalverzoek zijn overgemaakt. Pas na ontvangst van dit bedrag is de afspraak bevestigd. Indien het bedrag niet binnen 2 werkdagen ontvangen is, vervalt de reservering.
 • Mijn vriendin heeft een eigen paard, ik niet. We willen graag een buitenrit maken. Kan ik één of meerdere paarden bijhuren?
  Dat kan. Bekijk de voorwaarden voor buitenritten zonder begeleiding hier.
 • Ik ben een ervaren ruiter. Mijn mederuiter is jonger dan 18. Kunnen wij zonder begeleiding een buitenrit maken?
  Nee, dit is niet mogelijk. Als er een ruiter jonger dan 18 jaar meerijdt, moet er altijd begeleiding vanuit Maaike´s Adventure Stallen mee.
 • Ik wil mee met de maandelijkse buitenrit. Kan dat?
  Bel naar 06-22394595 om te vragen of er een plaats vrij is. Wij attenderen je erop dat de buitenrit zich altijd aanpast aan de minste ruiter.
 • Ik wil een buitenrit van 4 uur maken. Kan dat?
  Nee, wij hanteren in het belang van onze paarden een grens van 3 uur. Langere buitenritten zijn niet mogelijk.
 • Ik verwacht te laat terug te zijn van een buitenrit. Wat moet ik doen?
  Mocht je de weg kwijt zijn of verwacht je te laat terug te zijn van een buitenrit, bel of app dan naar 06-22394595 om dit door te geven.
  Let op: je betaalt voor de tijd die je te laat bent een dubbel tarief. Hiermee willen we voorkomen dat ruiters langer wegblijven dan vooraf opgegeven. Waarom? Omdat de gezondheid van onze paarden voorop staat. Wij maken een weekplanning gebaseerd op geboekte buitenritten en lessen. Wanneer meerdere ruiters te laat terug komen, worden onze paarden teveel belast en dat willen wij niet. Voorbeeld: Je boekt een rit van 2 uur en je komt pas na 2,5 uur terug. Dan betaal je dus € 82,50 (2 uur regulier tarief van € 27,50 en half uur dubbel tarief van € 13,75 = € 27,50).

Pensionstalling

 • Hebben jullie pensionstallen vrij?
  Er zijn verschillende opties. Je kunt het beste even bellen met 06-22394595 om te informeren naar de mogelijkheden.
 • Ik heb een (mini)vakantie geboekt en wil mijn paard meenemen. Kan ik hem bij jullie stallen?
  Je kunt je paard voor € 32,50 per nacht bij ons stallen. Daarnaast kun je paarden bijhuren als je met meerdere mensen een buitenrit wilt maken.

Contact

 • Hoe kan ik het beste contact opnemen?
  Bel of stuur een WhatsApp bericht naar 06-22394595. Wij zijn dinsdag tot en met zondag tussen 09.00 en 18.00 uur bereikbaar. Krijg je ons niet te pakken? Dan zijn we met de paarden of lessen bezig. Stuur dan een WhatsApp bericht en wij bellen je z.s.m. terug.
 • Zijn jullie actief op social media?
  Volg ons voor het laatste nieuws op Facebook en/of Instagram! Let op: wij reageren niet op vragen DM’s via Facebook, Messenger of Instagram. Gebruik hiervoor WhatsApp of sms.

Betalen

 • Kan ik bij Maaike’s Adventure Stallen pinnen?
  Nee, lessen en buitenritten dienen vooraf betaald te zijn. Je ontvangt van ons een betaalverzoek hiervoor.