Vind jij springen helemaal geweldig? Kom dan springlessen volgen bij Maaike’s ADventure Stallen! De lessen worden in kleine groepen van 4 ruiters gegeven, dus Vol = Vol.

Hoe werkt springles bij Maaike’s ADventure Stallen?

  • SpringlessenDe springlessen vinden op donderdag in de oneven weken plaats van 17.00 tot 18.00 uur. Bij veel animo worden er extra lessen ingepland.
  • Er wordt les gegeven in kleine groepen van 4 ruiters waardoor er veel aandacht voor ruiter en paard is.
  • Je dient de basisgangen stap, draf en galop goed te beheersen.
  • Het dragen van een cap is tijdens het paardrijden altijd verplicht.
  • Springlessen worden uitsluitend gegeven aan onze lesklanten of ruiters die hun eigen paard / pony meebrengen.
  • Kom je met een eigen paard of pony dan dien je een 10-ritten springleskaart aan te schaffen. Deze is 20 weken geldig.
  • Ben je lesklant bij Maaike’s ADventure Stallen? Dan kun je de springlessen op je reguliere 10-ritten kaart volgen. Let op: je volgt de springlessen naast je reguliere lessen. Het is niet mogelijk alleen springlessen te volgen. Beheersing van dressuur is namelijk erg belangrijk om goed en verantwoord te kunnen springen.

Sahre van Ooijen

De springlessen worden gegeven door onze eigen springamazone Sahre van Ooijen. Sahre springt zelf al 5 jaar. “Ik ben begonnen met mijn 1e D-pony Mulan waarmee ik meedeed aan dressuur- en springwedstrijden. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar de paarden en er bewust voor gekozen om een springpaard (Sym) te nemen. Dit omdat ik springen het allerleukste vind wat er is. Ik spring momenteel met haar én rijd eventing.”

Netjes én foutloos

Springwedstrijden bestaan meestal uit 2 onderdelen: het basisparcours en de barrage. In het basisparcours moet je proberen foutloos rond te springen, maar wel zo netjes mogelijk. Als je foutloos bent, mag je de barrage rijden. Degene die dit het netste doet en ook foutloos is, is de winnaar.

Eventing

Eventing zit net wat anders in elkaar. Bij eventing heb je 3 onderdelen. De dressuurproef, het springparcours en de cross. Dit moet je allemaal afleggen om te laten zien dat je goed genoeg kan dressuren en springen om in een cross te kunnen rijden.

Dressuur enorm belangrijk

“Bovenstaande bewijst ook meteen dat dressuur dus super belangrijk is om goed te kunnen springen. Je moet namelijk je paard goed kunnen sturen, mooi in het parcours kunnen rijden en natuurlijk zelf ook een goede houding hebben om over de hindernis te kunnen. Daarom zijn dressuurlessen ook zo belangrijk. Pas als je dit onder de knie hebt, kun je echt gaan springen. Je gaat tijdens onze springlessen nog veel meer leren dan alleen een sprongetje maken.”

Waarom zou je springen?

Wat is er leuk aan? Die vraag kan Sahre heel goed beantwoorden. “Springen is gewoon zo leuk, omdat je er een grote kik van krijgt. Je vliegt eigenlijk even met je paard door de lucht. Hoe gaaf is dat?! Bij het springen heb je dus ook dressuur nodig, maar tijdens een gewone dressuurles ga je niet over een hindernis. Je doet dus eigenlijk twee dingen tegelijk waardoor je niks mist. Dat is nou het leuke aan springen!”

Brabantse Kampioenschappen

Sahre heeft zelf ook vele resultaten behaald in het springen en eventing. Zo is ze 10de van de 60 geworden op de Brabantse kampioenschappen springen en 6de van de 40 op de Brabantse Kampioenschappen Eventing. Ook heeft ze vele prijzen gewonnen op grote en kleinere wedstrijden.

“Ik beleef er zelf enorm veel plezier aan en mijn paard ook! Ik weet zeker dat jullie dat ook gaan hebben!”

Aanmelden?

Heb je nog vragen of wil je deelnemen aan onze springlessen? Bel dan naar 06 22 39 45 95!