Manege aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen

Maaike’s ADventure Stallen is een gezellige, kleinschalige manege in Drunen waar velen (leren) paardrijden. De manege is voorzien van 2 verlichte buitenbakken, 4 paddocks met schuilmogelijkheden, een longeerring en een grote wei. Wij bevinden ons op slechts 500 meter van Natuurpark “De Loonse en Drunense Duinen”. Sinds 2008 is Maaike Buschman eigenaresse van de manege. Zij heeft deze na het overlijden van Ad van Bladel overgenomen.

Over Maaike

Manege - Over Maaike“Je paard is je vriend, behandel hem ook zo.” Dat is het motto van Maaike en dat merk je in de omgang met haar paarden en leerlingen. Ze combineert de klassieke dressuur met haar grote interesse voor natuurgeneeswijze. Haar manier van lesgeven is gebaseerd op de trainingswijze van haar eigen leermeester Jan Vos. Hoe denkt een paard? Wat is zijn belevingswereld? En wat kan hij lichamelijk en mentaal aan? Door deze punten continu in het oog te houden, zorgt ze dat haar paarden met plezier blijven werken en gezond oud kunnen worden. Door haar leerlingen vanuit het oogpunt van een paard te laten kijken, leren ze op een leuke en verantwoorde manier paardrijden.

Maaike rijdt zelf sinds haar 6e paard. Ze werkte bij Ad van Bladel toen hij onverwachts overleed. Uit liefde voor de paarden, kort gezegd om te voorkomen dat ze naar de “frikandellenfabriek” moesten, heeft ze de manege overgenomen. Maaike vindt individuele aandacht voor zowel ruiter als paard erg belangrijk. In tegenstelling tot grote commerciële maneges kiest Maaike’s ADventure Stallen dan ook bewust voor kleine lesgroepen waardoor de aandacht voor ruiter en paard groter is.

Nationaal Park “De Loonse en Drunense Duinen”

Manege - Jan Vos

Jan Vos

Vanaf de manege is het slechts 5 minuten lopen naar “De Loonse en Drunense Duinen”. In dit 35 m2 kilometer tellende bos- en duingebied bevindt zich ruim 100 km aan ruiter- en menpaden. Het is een prachtige omgeving om buitenritten te maken. Het stuifzand gebied is vrij toegankelijk, mits je in het bezit bent van een ruiterpas van natuurmonumenten.

Op deze website vind je veel informatie. Wil je je paard of pony bij ons stallen, een buitenrit plannen of paardrijlessen bij ons komen volgen? Bel dan naar 06-22394595 voor het maken van een afspraak!

Benieuwd naar de omgeving?

Bekijk dan de drone opnames die de Provincie Noord-Brabant boven de Loonse en Drunense Duinen gemaakt heeft!