Paardrijlessen in Drunen

Nieuws - enkele lesplaatsen vrijWil je op een leuke, gezellige en verantwoorde manier leren paardrijden? Kom dan naar Maaike’s ADventure Stallen! Wij geven zowel paardrijlessen in groepsverband als privélessen. Het maakt niet uit of je jong, oud, een beginner of een gevorderde ruiter bent. Je wordt ingedeeld in een groep die ongeveer hetzelfde niveau heeft. In het belang van onze paarden, hanteren we een gewichtslimiet van 85 kg.

Jeugd- en kinder paardrijlessen

Als je net start met paardrijden, dan begin je met privélessen van 30 minuten. In deze lessen leer je de beginselen van het paardrijden. Na 1-5 lessen (verschilt per ruiter) mag je doorstromen naar een gezellig groepje!

Dressuur, springen en buitenritten

De kinderlessen worden gegeven aan kinderen vanaf 7 jaar in groepen van maximaal 6 personen. Hierdoor kunnen wij genoeg individuele aandacht aan de kinderen en paarden geven. Naast het paardrijden, leren kinderen hoe je paarden moeten verzorgen en hoe je op een verantwoorde manier met paarden om moeten gaan. Ze leren hoe paarden denken en waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen.

Wij wisselen onze paardrijlessen af met dressuur, springen, ponyspelletjes, zonder zadel rijden en natuurlijk bosritten maken in de Loonse en Drunense duinen. De lessen duren 45 minuten, maar daarna is er vaak nog genoeg tijd om naar andere lessen te kijken, pony’s te aaien of te helpen met klusjes.

Tarieven

Paardrijlessen

Proef les (30 minuten) voor de beginnende ruiter (kinderen < 18 jaar) € 17,50
10-ritten kaart kinderen < 18 jr € 137,50
10-ritten kaart volwassenen € 172,50

Betaling

Je kunt eerst 4 proeflessen volgen en daarna werken we met 10-ritten kaarten. Deze leskaart is 12 weken geldig en dient vooruit betaald te worden door het betaalverzoek dat je van ons ontvangt. De leskaart blijft in ons bezit totdat deze vol is. Daarna krijg je de leskaart mee naar huis en dient een nieuwe kaart betaald te worden. Ben je een keer verhinderd? Geef dit dan minimaal 24 uur van tevoren door, zodat je de paardrijles binnen 2 weken in kunt halen. Je dient hiervoor zelf een nieuwe afspraak te maken. Heb je je te laat of niet afgemeld? Dan wordt de les in rekening gebracht. Ruiters dienen tenminste 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn.

Kleding

Als je net begint met paardrijden, heb je meestal nog geen officieel ruitertenue. Wij adviseren in dat geval een makkelijk zittende broek waarmee je gemakkelijk op en af kunt stappen. Denk hierbij aan een stretch spijkerbroek of legging. Daarnaast adviseren we je (rubber) laarzen of hooggesloten schoenen met stevige zool en een hakje te dragen. Platte gympen zijn niet toegestaan. Het dragen van een veiligheidscap is tijdens het paardrijden altijd verplicht. Deze kun je in het begin ook bij ons lenen.

Verzorging

Onder begeleiding van onze hulpjuffen leert elke ruiter hoe je een paard moet verzorgen, poetsen, opzadelen, etc. Dit valt binnen de lestijd. Wij hebben poetsbakken met de benodigde borstels die je mag gebruiken. Voordat je begint met opzadelen, zet je de poetsbak terug op de daarvoor bestemde plaats. Het is nooit toegestaan een paard aan het hoofdstel of bit vast te zetten!

Afspraak maken?

Heb je zin om bij Maaike’s ADventure Stallen paardrijles te komen volgen? Bel dan naar 06-22394595, zodat we samen kunnen kijken welke lesdag en tijd van beide kanten schikt.