MAAIKE’S ADVENTURE STALLEN VIERT 12,5 JARIG BESTAAN

Drunen – Maaike’s ADventure Stallen in Drunen bestaat 12,5 jaar. De manege gelegen aan de Torenstraat wordt in de volksmond vaak nog “Van Bladel” genoemd, maar viert op 1 oktober a.s. toch echt haar jubileum.

Overname na overlijden

Eigenaresse Maaike rijdt zelf sinds haar 6e paard. Ze werkte bij Ad van Bladel toen hij onverwachts overleed. Uit liefde voor de paarden, kort gezegd om te voorkomen dat ze naar de “frikandellenfabriek” moesten, heeft ze de manege op 1 april 2008 overgenomen. Om Ad te eren, heeft Maaike zijn naam opgenomen in haar stalnaam: Maaike’s ADventure Stallen. “AD” wordt hierin altijd met hoofdletters geschreven.

Opknappen

Maaike: “De manege was enigszins verouderd,, dus de afgelopen jaren zijn de stallen en het terrein met behulp van ons eigen klusteam – pensionklanten die het leuk vinden om te klussen – beetje bij beetje opgeknapt. Je hebt echter met dieren te maken, dus het werk is nooit klaar. Mensen denken vaak dat het hebben van een manege een vetpot is, maar je doet dit echt uit liefde voor paarden. Rijk word ik er niet van. Het is hard werken, maar dat neemt niet weg dat ik het leukste beroep heb wat er bestaat. Vooral het geven van de kinderlessen geeft mij veel energie. Maaike’s ADventure Stallen is niet de chicste manege, maar wel de gezelligste. De sfeer op stal is ongedwongen en iedereen is bereid elkaar te helpen.”

Uniek in de omgeving

Bij de manege worden paardrijlessen aan kinderen en volwassenen gegeven. Lesklanten komen onder meer uit Drunen, Waalwijk, Vlijmen, Wijk en Aalburg, Oosthout en andere gemeentes. Daarnaast kan men bij Maaike’s ADventure Stallen terecht voor buitenritten en pensionstalling. “Wij onderscheiden ons doordat wij de enige manege in de omgeving zijn waar mensen ook zonder begeleiding een buitenrit mogen maken. Voorwaarde is uiteraard dat de ruiters over voldoende rijervaring beschikken om verantwoord met onze paarden naar buiten te gaan én ouder dan 18 jaar zijn. Maaike’s ADventure Stallen ligt op slechts 500 meter van Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen. En dat is een prachtig gebied om te paard te ontdekken.”

Corona

Ook Maaike’s ADventure Stallen ervaart bijzondere tijden door COVID-19. “Vooral tijdens de intelligente lockdown was het erg spannend. Paarden moeten toch gewoon eten en beweging krijgen. Als er geen lessen en buitenritten gegeven mogen worden, zijn er te weinig inkomsten én hebben de paarden teveel energie. Door het financiële steunpakket van de overheid en pensionklanten die hielpen mijn paarden beweging te geven, zijn we deze tijd gelukkig doorgekomen. Wij hanteren sindsdien op stal echter strenge maatregelen om de gezondheid van iedereen zo goed mogelijk te waarborgen.”

Geen groot feest

Het was de bedoeling om het 12,5 jarig bestaan groots te vieren met een wedstrijd voor alle lesklanten. Helaas is dat door alle corona maatregelen momenteel niet mogelijk. “We willen deze mijlpaal zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan, maar gezondheid gaat voor alles. Hopelijk lukt het in 2021 wel om het groots te vieren. We organiseren nu alvast een leuke actie op Facebook ter ere van ons jubileum.”

Winactie

Maaike’s ADventure Stallen bestaat vandaag 12,5 jaar. Helaas kunnen we dat op dit moment vanwege Corona niet grootst vieren, maar we willen het uiteraard ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij een leuke fotowedstrijd. Plaats onder het bericht op Facebook vóór 15 oktober a.s. je leukste foto die de afgelopen 12,5 jaar bij Maaike’s ADventure Stallen gemaakt is óf tijdens een buitenrit op één van onze paarden.

De leukste inzending wordt beloond met een buitenrit van 2 uur voor 2 personen onder begeleiding van Maaike. Wij zijn benieuwd!

Categorieën: Nieuws