Buitenritten te paard

Wil je een fantastische buitenrit te paard maken in het prachtige natuurgebied de “Loonse en Drunense Duinen”? Huur dan bij ons een paard of pony voor een 1-, 2- of 3-uurs buitenrit. Je kunt bij ons ook een paard bijhuren als jij wel een eigen paard hebt, maar je mede-ruiter niet.

Bosrit met of zonder begeleiding

Buitenritten te paardBuitenritten te paardWanneer je rijervaring voldoende is om verantwoord met onze paarden naar buiten te gaan, dan zijn er 2 mogelijkheden. Je gaat zelfstandig zonder begeleiding óf wij verzorgen de begeleiding van de rit. Om zonder begeleiding te mogen rijden, dien je naast voldoende recente rijervaring ook ouder te zijn dan 18 jaar! Kies je voor onze begeleiding, dan garanderen wij je een onvergetelijke rit. Wij kennen de mooiste ruiterroutes en het gebied op ons duimpje.

Reeën, eekhoorns en roofvogels

De Loonse en Drunense Duinen is het grootste levende stuifzand gebied van Europa. Het beschikt over een ruiter netwerk van ruim 100 kilometer ruiterpaden en menroutes. Het stuifzand gebied is vrij toegankelijk en je kunt er van vroeg tot laat een buitenrit maken. Het is echter niet toegestaan om tussen een half uur na zonsondergang en een half uur voor zonsopkomst het natuurgebied te betreden. Tijdens een vroege ochtend- of avondrit heb je zelfs een grote kans om andere bosbewoners zoals reeën, eekhoorns of een roofvogel te zien!

Tarieven buitenrit op maat

Buitenritten te paardWil je graag met een eigen groep(je) zonder ruiters van buitenaf een buitenrit maken, dan betaal je € 20,00 per uur per persoon voor de huur van een paard. Indien er vanuit Maaike’s ADventure Stallen begeleiding meegaat, betaal je hiervoor ook € 20,00 per uur, maar dit geldt voor de hele groep. Vanaf 4 personen bieden wij gratis begeleiding aan. Stel dat je dus met 3 personen een buitenrit van 2 uur met begeleiding wilt maken, dan betaal je € 40,– p.p. + € 13,35 p.p. begeleidingskosten (€ 40,– : 3) = € 53,35 per persoon.

Let op: in december, januari en februari hebben we een speciale winteraanbieding!

Georganiseerde buitenrit

Rijd je liever niet alleen, maar hebben jouw vriend(in)en geen tijd? Neem dan deel aan onze georganiseerde buitenrit. Deze vindt elke eerste zondag van de maand plaats van 14.30 tot 16.30 uur. Je maakt dan met een van onze begeleiders in een groep van max. 6 ruiters een buitenrit door de Loonse en Drunense Duinen. Deelname hieraan kost € 40,– per persoon. De helft van dit bedrag moet vooraf overgemaakt zijn op rekeningnummer NL12RABO 0113530676. Pas na ontvangst van dit bedrag is de afspraak bevestigd. Wij attenderen je erop dat een buitenrit zich altijd aanpast aan de minste ruiter. VOL = VOL. Aanmelden kan telefonisch bij 06-22394595.

Pensionstalling weekend

Wil je samen met je paard meerdere dagen genieten van de prachtige bossen en duinen in onze omgeving? Verblijf dan in een van de campings of B&B’s in de buurt. Je kunt je paard stallen bij Maaike´s ADventure Stallen voor € 25,00 per nacht. Tip: bekijk ook de mogelijkheden voor het (bij)huren van een extra paard bij ons!

Onze spelregels:

Om jouw veiligheid en die van onze paarden te borgen, hanteren wij de volgende spelregels:

 • Gewichtslimiet 85 kilo;
 • Is één (of meer) van de ruiters jonger dan 18 jaar? Dan móet er begeleiding vanuit Maaike’s ADventure Stallen mee. Geef dit aan tijdens de reservering;
 • Het dragen van een goedgekeurde cap is voor iedereen, ten alle tijden, verplicht. Je kunt bij ons een cap lenen;
  Het dragen van veilig schoeisel is voor iedereen verplicht (stevige hooggesloten schoenen met hakje of (rubber) laarzen).
 • Wees eerlijk over je rijervaring en gewicht. Mochten wij op het moment zelf twijfels hierover hebben, dan behouden wij ons het recht voor om af te zien van de afspraak óf een afspraak te maken voor een ander moment sámen met een van onze begeleiders.
 • Reserveer minimaal 2 weken van te voren voor weekenden en vakanties;
 • De helft van het totaalbedrag moet vooraf overgemaakt zijn op rekeningnummer NL12RABO 0113530676. Pas na ontvangst van dit bedrag is de afspraak bevestigd.
 • Om in de Loonse en Drunense Duinen te mogen rijden, heb je een ruiterpas van Natuurmonumenten nodig. Wij hebben deze voor al onze eigen paarden. Kom je met een eigen paard of pony, dan kun je hier een dag- en jaarvergunning van Natuur Monumenten aanvragen.
 • Mocht je de weg kwijt zijn of verwacht je te laat terug te zijn van een buitenrit, bel of app dan naar 06-22394595 om dit door te geven.
 • Indien je zonder begeleiding een buitenrit maakt en je komt te laat terug, dan betaal je voor de tijd die je te laat bent een dubbel tarief. Hiermee willen we voorkomen dat ruiters langer wegblijven dan vooraf opgegeven. Waarom? Omdat de gezondheid van onze paarden voorop staat. Wij maken een weekplanning gebaseerd op geboekte buitenritten en lessen. Wanneer meerdere ruiters te laat terug komen, worden onze paarden teveel belast en dat willen wij niet. Voorbeeld: Je boekt een rit van 2 uur en je komt pas na 2,5 uur terug. Dan betaal je dus € 60,– (2 uur regulier tarief van € 20,– en half uur dubbel tarief van € 10,– = € 20,–).

Bos- en duinrit reserveren

Wil jij lekker ontspannen genieten van de prachtige natuur samen met een van onze leuke paarden? Bel dan naar 06-22394595 voor het maken van een afspraak! Wij willen graag het aantal ruiters incl. hun lengte, gewicht en rijervaring weten, zorg dat je deze informatie bij de hand hebt.